Μικροβίωμα: Πρώτη Γραμμή Άμυνας του Δέρματος

Μικροβίωμα: Πρώτη Γραμμή Άμυνας του Δέρματος

Το μικροβίωμα είναι το σημείο εκκίνησης, η Νο1 προστασία μας. Είναι η πρώτη γραμμή άμυνας! Είναι το οικοσύστημα που βρίσκεται στην επιφάνεια του δέρματος και λειτουργεί ως βασικός αμυντικός μηχανισμός. Αποτελείται από μικρόβια- βακτήρια, μύκητες και ιούς. Το ανθρώπινο μικροβίωμα εξελίσσεται με το πέρασμα των χρόνων. Ωστόσο, ο τρόπος ζωής και οι συνήθειές μας έχουν αλλάξει ραγδαία τα τελευταία εκατό χρόνια, με συνέπεια το μικροβίωμά μας να επηρεάζεται και αποδυναμώνεται. Οι συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής, όπως καθημερινά ντους με καυτό ή χλωριωμένο νερό ή διατροφή πλούσια σε ζάχαρη κ.α. προκαλούν βλάβες.

Αυτό το οικοσύστημα επηρεάζει καταλυτικά το δέρμα μας, από το πόσο καλά αλληλεπιδρά με τα προϊόντα μέχρι τη γενικότερη υγεία του δέρματος.

Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να διατηρούμε αυτό το περιβάλλον σε ισορροπία για να έχουμε υγιές και λαμπερό δέρμα. Διατηρώντας τη χλωρίδα του δέρματος σε άμεση επικοινωνία με τους άλλους αμυντικούς μηχανισμούς του δέρματος, με ισορροπημένη διατροφή και επαρκή πρόσληψη νερού και υγρών μπορούμε να απολαμβάνουμε ένα υγιές και όμορφο δέρμα από μέσα προς τα έξω. Αποφεύγοντας τους στρεσσογόνους παράγοντες, τη περιβαλλοντική ρύπανση και άλλες βλαπτικές συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής (όπως κάπνισμα ή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ) μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα υγιές δέρμα.

Τέλος, αποφεύγοντας να χρησιμοποιούμε δραστικά συστατικά που απομακρύνουν τη φυσική μας προστασία και προκαλούν βλάβες στο δέρμα, ξεκινούμε με προϊόντα που περιέχουν ταυτόχρονα προβιοτικά και πρεβιοτικά. Έτσι ενισχύουμε τη λειτουργία των “ καλών” βακτηρίων έναντι των “κακών” και ενισχύουμε τους φυσικούς επιδιορθωτικούς μηχανισμούς για υγιές και λαμπερό δέρμα.
Για αυτό και όλες οι θεραπείες που εφαρμόζουμε στο Derma Care Center και τα προϊόντα που συστήνουμε είναι θεραπείες ενίσχυσης του μικροβιώματος. Μόνο όταν ενισχύουμε τους φυσικούς μηχανισμούς λειτουργίας του, έχουμε υγιές δέρμα.

Υγιές μικροβίωμα – Υγιές δέρμα

MUST HAVΕ: Το πρώτο και κύριο προϊόν που ενισχύει το μικροβίωμα και την υγεία του δέρματος είναι το Daily Microexfoliant.