Laser Αποτρίχωση

Laser Αποτρίχωση

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες και άνδρες στην Ελλάδα.
Το Derma Care Center δίνει οριστική και αποτελεσματική λύση στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με την κορυφαία και πιο αποτελεσματική τεχνολογία στα LASER που είναι η αποτρίχωση με διοδικό laser.

1ος  κανόνας στη laser αποτρίχωση

Στόχος όλων των μεθόδων αποτρίχωσης  με υψηλή κατευθυνόμενη ενέργεια Laser είναι η μελανίνη της τρίχας. Συνεπώς, ενισχυμένη ακτίνα φωτός με την κατάλληλη ενέργεια και διάρκεια παλμού απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας και έτσι καταστρέφεται ο τριχικός θύλακας.

Η κάθε τεχνολογία, ανάλογα με το μήκος κύματος που εκπέμπει, έχει και το δικό της ξεχωριστό τρόπο δράσης.

Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη

Το laser Αλεξανδρίτη έχει μήκος κύματος 755 nm και θεωρείται η πιο διαδεδομένη και δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης στην Ελλάδα. Εξαχνώνει την τρίχα και, μέσω του στελέχους, η ενέργεια μεταφέρεται στο θύλακα. Είναι επιλεκτική μέθοδος και ιδανική για σκούρες τρίχες σε λευκή επιδερμίδα. Το καλοκαίρι που το δέρμα είναι μαυρισμένο προκαλεί εγκαύματα και γι’αυτό δε συνίσταται σε σκούρο ή μαυρισμένο δέρμα.

Αποτρίχωση με Διοδικό Laser

Το Διοδικό laser έχει μήκος κύματος 810nm, είναι το πιο διαδεδομένο στην Αμερική, Γερμανία, Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. και σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες του πανεπιστημίου Harvard θεωρείται η πλέον κατάλληλη και ασφαλής τεχνολογία αποτρίχωσης. Στοχεύει σε μεγαλύτερο βάθος, δρώντας κατευθείαν στη μελανίνη του τριχικού θύλακα, αφήνοντας ανεπηρέαστη τη μελανίνη της επιδερμίδας. Έτσι, είναι δύσκολο να προκαλέσει έγκαυμα και είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος . Συνίσταται να γίνεται και το καλοκαίρι χωρίς  παρενέργειες,  λόγω της υψηλής συχνότητας παλμού, η οποία φτάνει μέχρι και 10Hz, εν αντιθέσει με τα κλασικά lasers που δεν ξεπερνούν τα 2Hz.

Επομένως, επειδή η αποτρίχωση με το Διοδικό laser δε στοχεύει στην εξάχνωση των τριχών, αλλά αποτελεί μέθοδο επιλεκτικής καταστροφής των τριχικών θυλάκων, είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας θερμικής βλάβης.

2ος  κανόνας στη laser αποτρίχωση

Σε κάθε συνεδρία, καταστρέφονται μόνο οι τρίχες που βρίσκονται στην αναγενή φάση του κύκλου ζωής τους. Αυτές αντιστοιχούν στο 15-20% του συνόλου των τριχών και γι’αυτο απαιτούνται 5-10 συνεδρίες για μόνιμο αποτέλεσμα. Οι συνεδρίες γίνονται από 1-3 μήνες ανάλογα το γενετικό προφίλ του ατόμου.

3ος  κανόνας στη laser αποτρίχωση

Το αποτέλεσμα της αποτρίχωσης και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτώνται από την περιοχή αποτρίχωσης. Δηλαδή, αν οι τρίχες βρίσκονται σε ορμοεξαρτώμενες ή μη περιοχές.

Μη ορμοεξαρτώμενες περιοχές: κνήμες, μηροί, μπικίνι, χέρια και μασχάλες. Απαιτούνται 6-8 συνεδρίες, εφόσον χρησιμοποιούνται οι σωστές παράμετροι και με δεδομένο ότι σε κάθε συνεδρία καταστρέφεται οριστικά το 15-20% των τριχών που απομένουν από την προηγούμενη συνεδρία.

Ορμοεξαρτώμενες περιοχές:  πρόσωπο (ιδίως παρειές, πηγούνι, λαιμός), στήθος και κοιλιά. Απαιτείται ενδεχομένως μεγαλύτερος αριθμός συνεδριών, καθώς οι τρίχες είναι άμεσα ορμονοεξαρτώμενες.

Συνεπώς, ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών και τα αποτελέσματα της θεραπείας  εξαρτώνται από το χρώμα, την ποιότητα και τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας καθώς και την περιοχή του σώματος που θα εφαρμόσουμε την αποτρίχωση.

Τρόποι εφαρμογής της αποτρίχωσης με Διοδικό laser

i. Dual Mode
Είναι η γνωστή μεθοδολογία αποτρίχωσης παλμό-παλμό, με την οποία υπάρχει η δυνατότητα εξάχνωσης της τρίχας.

ii. SHR (Super Hair Removal) Tech
Η πρωτοποριακή εν κινήσει τεχνολογία SHR επιτυγχάνεται με πολλαπλά και επαναλαμβανόμενα περάσματα στην υπό θεραπεία περιοχή, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την πλήρη κάλυψή της με τον πιο άνετο και γρήγορο τρόπο. Επιπλέον, η κεφαλή διαθέτει το πλέον εξελιγμένο σύστημα ψύξης για μια εντελώς ανώδυνη και ασφαλή θεραπεία.

Ανακεφαλαιώνοντας, επιλέξαμε το Διοδικό laser, γιατί είναι ασφαλέστερο σε σύγκριση με τον Αλεξανδρίτη, ειδικά για τις σκούρες επιδερμίδες και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό μάς επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και να μπορούμε να αναλάβουμε και πιο σκούρους φωτότυπους. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και εγγυημένα, ειδικά στην περιοχή του μπικίνι και στις μασχάλες, όπου οι τρίχες και οι περιοχές αυτές είναι συνήθως πιο σκούρες και οι θύλακες σε μεγαλύτερο βάθος. Το Διοδικό laser, λοιπόν, συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την ταχύτητα και την ασφάλεια και είναι η νεότερη και πλέον κατάλληλη τεχνολογία laser αποτρίχωσης.

Απαλλαγείτε από τις συμβατικές και χρονοβόρες μεθόδους αποτρίχωσης, πείτε αντίο στην αντιαισθητική τριχοφυΐα και αποκτήστε το βελούδινο δέρμα που ονειρεύεστε!

Γιατί Diolase Laser στο Derma Care Center?

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.