Λεμφική Αναζωογόνηση

Λεμφική Αναζωογόνηση

Δύο είναι τα βασικά ζωτικά υγρά του σώματός μας: το αίμα και η λέμφος. Το αίμα, κατά την κυκλοφορία του, μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς του σώματος, ενώ η λέμφος βοηθάει να απομακρυνθούν οι περιττές ουσίες των μεταβολικών διεργασιών που επιτελούνται στους διάφορους ιστούς από το φλεβικό σύστημα. Είναι ένα σωματικό μεσοκυττάριο υγρό που αποτελείται από πλάσμα του αίματος και διάφορες ουσίες, όπως ελεύθερα κύτταρα, άλατα, λιπίδια και πρωτεΐνες, η ποσότητα και η ποιότητα των οποίων διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή του οργανισμού στην οποία βρίσκεται. Υπάρχει σε όλους τους ιστούς, εκτός από τον εγκέφαλο, το νωτιαίο μυελό, τον ομφάλιο λώρο, τα επιθήλια και τους χόνδρους.

Από τη στιγμή που το υγρό των ιστών του σώματος εισέρχεται σε ένα λεμφαγγείο, ονομάζεται λέμφος. Το λεμφικό σύστημα επικοινωνεί με το φλεβικό και η λέμφος χύνεται στις φλέβες στη βάση του λαιμού, μέσω δύο μεγάλων λεμφαγγείων που ονομάζονται μείζων και ελάσσων θωρακικός πόρος. Η φλέβα στην οποία χύνεται τελικά το λεμφικό υγρό ονομάζεται άνω κοίλη φλέβα.

Η ροή της λέμφου του προσώπου και του σώματος έχει μία μόνο κατεύθυνση και οδηγείται με τις συσπάσεις των αγγείων από το προηγούμενο στο επόμενο λεμφαγγείο, χωρίς να παρεκκλίνει, για να καταλήξει στο μείζονα και ελάσσονα θωρακικό πόρο και να φτάσει στο φλεβικό σύστημα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το λεμφικό μασάζ πρέπει να γίνεται μόνο από εκπαιδευμένο προσωπικό, που οφείλει απαραιτήτως να τηρεί την ενδεδειγμένη αλληλουχία των λεμφαγγείων στο πρόσωπο και το σώμα και να μην επιχειρούμε ποτέ μεμονωμένους χειρισμούς, όπως μόνο γάμπες ή μόνο μηρούς.

Το λεμφικό μασάζ επιτυγχάνει την αύξηση της λεμφικής ροής, με την οποία ενισχύεται η δράση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή λεμφοκυττάρων. Εφαρμόζεται σε ανθρώπους που έχουν έλλειψη ενέργειας και πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ είναι ωφέλιμο και σε αθλητές που έχουν υποστεί κακώσεις ή παρουσιάζουν μετατραυματικό οίδημα.

Δρα συνεργιστικά στην επούλωση των ουλών, αυξάνοντας την τοπική κυκλοφορία και την απέκκριση των προϊόντων του μεταβολισμού. Είναι απαραίτητο μετά από επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής για τη μείωση του οιδήματος και την αποκατάσταση του οργανισμού από το stress του χειρουργείου.

Καθώς το 70% των λεμφαγγείων βρίσκονται στην επιδερμίδα και το χόριο, είναι απαραίτητο όλες οι θεραπείες αντιγήρανσης, αντιοξείδωσης και αδυνατίσματος να γίνονται με λεμφική παροχέτευση, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ποιότητα και αναδόμηση του δέρματος, η αύξηση της αιματικής κυκλοφορίας και η μείωση της κυτταρίτιδας. Αντίθετα, αποφεύγεται σε άτομα με συγκεκριμένες παθολογικές καταστάσεις, όπως η οξεία φλεγμονή, οι κακοήθεις όγκοι, η θρόμβωση και τα καρδιακά προβλήματα.

Δημοφιλείς Θεραπείες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.