Αυτόλογα Peelings

Αυτόλογα Peelings

Η απολέπιση προσώπου, γνωστή και ως peeling, είναι μια βασική θεραπεία για τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος και την αντιγήρανση του δέρματος και μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του έτους.

Παρακολουθώντας πάντα τα νέα δεδομένα στην Κοσμητική Ιατρική, είμαστε πρωτοπόροι και εφαρμόζουμε ανάλογα με την εποχή, τις ανάγκες και τη γενετική προδιάθεση του δέρματος αυτόλογα peelings για ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα.

Τα Alpha Hydroxy Acids (AHAs) στo peeling είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος για τη σωστή θεραπεία και ανανέωση του δέρματος. Η σωστή χρήση τους εξασφαλίζει άριστη απολέπιση και ενυδάτωση.

Αναφέρονται συχνά και ως οξέα φρούτων, καθώς προέρχονται από φρούτα (π.χ. το μαλικό οξύ από τα μήλα ή το κιτρικό οξύ από τα κιτροειδή) κλπ. Η αποτελεσματική τους δράση είναι γνωστή ήδη από την Αρχαία Αίγυπτο, όπου η Κλεοπάτρα απολάμβανε το μπάνιο της στο γάλα για να αναζωογονήσει το δέρμα της, ενώ στη Ρωμαϊκή εποχή χρησιμοποιούσαν τα σταφύλια για απαλό δέρμα.

Σήμερα, η επιστήμη έχει αποσαφηνίσει ότι τα ΑΗΑs έχουν τη μοναδική ιδιότητα να ενυδατώνουν το δέρμα από μέσα προς τα έξω. Σε αντίθεση με τις κοινές ενυδατικές κρέμες που δημιουργούν ένα φραγμό στο δέρμα και εμποδίζουν την αφυδάτωση του δέρματος, τα AHAs διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος για την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και όχι μόνο. Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινογλυκάνη, ένα φυσικό συστατικό που υπάρχει στο δέρμα μας, αλλά μειώνεται με το χρόνο. Μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού μέχρι και χίλιες φορές μεγαλύτερη από το βάρος του, καθώς ο βασικός ρόλος του είναι η διαρκής ενυδάτωση των ιστών μας.

Τα AHAs απολεπίζουν το δέρμα, καθώς απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, διευκολύνοντας τη φυσική διαδικασία του κυτταρικού κύκλου.

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για τη θεραπεία του προσώπου όσο μεγαλώνουμε, επειδή η φυσική απόπτωση των νεκρών κυττάρων του δέρματος μειώνεται, δημιουργώντας ένα παχύ, θαμπό και άτονο δέρμα που σύντομα εμφανίζει ρυτίδες και χαλάρωση. Κατά προσέγγιση, η ανανέωση των κυττάρων διαρκεί από 28-35 ημέρες μέχρι την ηλικία των 40 ετών και φτάνει μέχρι τις 90 ημέρες σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Μόλις τα AHAs επαναφέρουν τον κυτταρικό κύκλο στο φυσιολογικό του ρυθμό, δημιουργούνται νέα και υγιή κύτταρα, με αποτέλεσμα την αισθητή βελτίωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων ή μελαγχρωματικών βλαβών και την επαναφορά της λάμψης και της υγείας στο δέρμα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.