Φωτοανάπλαση Δέρματος με LED

Φωτοανάπλαση Δέρματος με LED

Η φωτοανάπλαση δέρματος είναι μία από τις πιο σύγχρονες δυνατότητες που προσφέρει η Ιατρική Αισθητική.

Οι λεγόμενες φωτοδυναμικές θεραπείες μάς επιτρέπουν να επωφεληθούμε από τις θεραπευτικές ιδιότητες συγκεκριμένων ενεργειακών ακτινοβολιών του φωτός, χωρίς να εκτεθούμε σε εκείνες που προκαλούν βλάβες και παρενέργειες. Στηρίζονται στη χρήση των LED (Light Emitting Diode – Δίοδοι Εκπομπής Φωτός), που σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην ενεργοποίηση φωτοευαίσθητων κυτταρικών υποδοχέων.

Η φωτοδυναμική θεραπεία LED που εφαρμόζουμε στο Derma Care Canter είναι μία 100% φυσική, μη επεμβατική διαδικασία, εγκεκριμένη από το FDA (την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων), η οποία, στις κατάλληλες συχνότητες φωτός, έχει ευεργετικά οφέλη για το δέρμα, καθώς ενεργοποιεί τους φωτοϋποδοχείς των κυττάρων και ενισχύει την αναγέννηση των υγιών ιστών, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και άλλων πρωτεϊνών που λειτουργούν ως δομικά στοιχεία του δέρματος, καταπολεμά το προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής και μειώνει τις δυσχρωμίες και το μέλασμα.

Η δράση της εστιασμένης εκπομπής φωτός στο σώμα και η αποτελεσματικότητα των LED στην τόνωση των ζώντων οργανισμών, από φυτά μέχρι ανθρώπινους ιστούς, έχει μελετηθεί και αποδειχθεί από ερευνητές και επιστήμονες της NASA. Με την τεχνολογία LED, κατόρθωσαν να επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης των πληγών σε άτομα που είχαν ζήσει σε ασυνήθιστες ατμοσφαιρικές συνθήκες, όπως οι αστροναύτες και τα πληρώματα υποβρυχίων, διαπιστώνοντας ότι το δέρμα μπορεί να χρησιμοποιεί ενεργειακά το φως για τη διατήρηση της υγείας του.

Κάθε συγκεκριμένη ακτινοβολία της φωτοδυναμικής θεραπείας LED έχει διαφορετικό μήκος κύματος και διαφορετική δράση, στοχεύοντας στην επίλυση διαφορετικών αναγκών του δέρματος.

Κόκκινο φως : αναγεννητική, αντιγηραντική και επουλωτική δράση

Συστήνεται για κάθε θεραπεία αντιγήρανσης διότι επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και ανανέωσης. Η LED φωτοδυναμική θεραπεία με κόκκινο φως σε μήκος κύματος 630nm αυξάνει πολύ ελαφρά τη θερμοκρασία των ιστών και την αιματική κυκλοφορία, διεγείρει τους ινοβλάστες και αναστέλλει τη δράση της κολλαγενάσης, του ενζύμου που είναι υπεύθυνο για την καταστροφή του κολλαγόνου όσο μεγαλώνουμε. Τα μιτοχόνδρια του κυττάρου, με την επίδραση του κόκκινου φωτός, αυξάνουν την παραγωγή ενέργειάς τους και η σύνθεση του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες τετραπλασιάζεται, χωρίς να επηρεαστούν τα πρωτεολυτικά ένζυμα που υπάρχουν στο δέρμα.

Επιπλέον, το κόκκινο φως επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος μέσω της δράσης του στα λεμφοκύτταρα, μειώνει τη φλεγμονή και αυξάνει την επούλωση. Έτσι, με την ακτινοβόληση κόκκινου φωτός με τη LED φωτοδυναμική θεραπεία έχουμε αύξηση των κυτταρικών λειτουργιών του δέρματος, σύνθεση αυξητικών παραγόντων, αντιφλεγμονώδη δράση και επιτάχυνση της επούλωσης, καθώς επίσης και αυξημένο αριθμό ινοβλαστών, πάχυνση και ανακατανομή των ινών του κολλαγόνου και αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Μπλέ φως: αντιβακτηριδιακή δράση

Η φωτοδυναμική θεραπεία LED με μπλε φως εξουδετερώνει το προπιονικό βακτηρίδιο P. Acnes που προκαλεί ακμή και μειώνει τη φλεγμονή στο δέρμα.

Το P. Acnes είναι αναερόβιο και, όταν ακτινοβοληθεί με μπλε φως, οι πορφυρίνες, όπως η κορποπροφυρίνη ΙΙΙ και η πρωτοπορφυρίνη, αντιδρούν με το φως και παράγουν μονήρες οξυγόνο μέσα στα κύτταρα των βακτηριδίων και ενεργούν ως ισχυρό βακτηριδιοκτόνο με αποτέλεσμα την καταστροφή του P. Acnes. Στη συνέχεια, τα αποδυναμωμένα P. Acnes γίνονται πιο ευάλωτα στις επιθέσεις των αμυντικών κυττάρων του οργανισμού, των λευκοκυττάρων, τα οποία φωτο-ενεργοποιούνται ταυτόχρονα από το μπλε φως.

Η φωτοδυναμική θεραπεία LED με μήκος κύματος μπλε φωτός στα 415nm είναι ιδανική για τη βελτίωση των δερμάτων με ακμή.

Κίτρινο φως: αποτοξινωτική και εξισορροπιστική δράση

Η εφαρμογή φωτοδυναμικής θεραπείας LED με κίτρινο φως ενεργοποιεί και βελτιώνει το λεμφικό σύστημα και την αποβολή των τοξινών. Αυξάνει την ενέργεια και τις κυτταρικές λειτουργίες, ενεργοποιώντας το μεταβολισμό του δέρματος. Ενισχύει, έτσι, τους ιστούς και το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό και λείο, ενώ επίσης τονώνει το νευρικό σύστημα και τους μυς, ηρεμεί, ισορροπεί και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.

Η φωτοθεραπεία LED είναι ασφαλής και αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος, δεν έχει καμία γνωστή παρενέργεια ή πόνο και δεν απαιτεί καμία φροντίδα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Ωστόσο, αντενδείκνυται στις εγκύους, καθώς και για τα άτομα με επιληψία, φωτοαλλεργία, όσους λαμβάνουν αγωγή με στεροειδή ή ενέσεις κορτιζόνης ή φάρμακα που προκαλούν ευαισθησία στο φως, όπως η τετρακυκλίνη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.