Κρυολιπόλυση

Κρυολιπόλυση

Η κρυολιπόλυση είναι η πιο σύγχρονη, πρωτοποριακή, μη επεμβατική μέθοδος λιποκαταστροφής, που δίνει οριστικό τέλος στο επίμονο τοπικό πάχος και έχει εγκριθεί το 2010 από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η τεχνική τεκμηριώθηκε επιστημονικά στις κλινικές έρευνες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, από τους Dieter Manstein, MD, PhD και R. Rox Anderson, MD, οι οποίοι παρατήρησαν ότι τα παιδιά που συνήθιζαν να τρώνε γρανίτα παγωτό, εμφάνιζαν “λακκάκια” στα μαγουλά τους. Αυτή η παρατήρηση αποτέλεσε τη βάση των μελετών για την ανακάλυψη της επαναστατικής μεθόδου της κρυολιπόλυσης.

Η επιστημονική τους ομάδα απέδειξε ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες, τα λιποκύτταρα είναι πολύ πιο ευάλωτα κι ευαίσθητα στο κρύο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους περιβάλλοντες ιστούς, όπως τα νεύρα, το δέρμα, τα αγγεία και οι μυς. Η μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lasers in Surgery and Medicine, συμπέρανε ότι η ελεγχόμενη ψύξη του δέρματος προκαλεί την απόπτωση των λιποκυττάρων, δηλαδή το φυσικό, ελεγχόμενο θάνατό τους, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση κυτοκινών και άλλων φλεγμονωδών μεσολαβητών που απομακρύνουν τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα.

Ο οργανισμός ανταποκρίνεται με μια φλεγμονώδη αντίδραση, η οποία προκαλεί τη φυσική αποσύνθεση και φαγοκυττάρωση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων που αφομοιώνονται σταδιακά κι έτσι μειώνεται το πάχος του λίπους στο σώμα. Στη συνέχεια, τα ελεύθερα λιπαρά οξέα από την καταστροφή των λιποκυττάρων απελευθερώνονται αργά και αποβάλλονται φυσιολογικά από το λεμφικό σύστημα, παρόμοια με τη διάσπαση του λίπους από την τροφή.

Βασισμένοι σε αυτά τα αποτελέσματα, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η παρατεταμένη και ελεγχόμενη ψύξη των λιποκυττάρων  μπορεί να προκαλέσει τη βιολογική καταστροφή – απόπτωσή τους χωρίς να βλάπτονται οι γύρω ιστοί, καθιστώντας έτσι τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης απολύτως ασφαλή ως θεραπεία για την απώλεια λίπους.

Γνωστή σήμερα κι ως LIPOFREΕZE, η κρυολιπόλυση συνδυάζει δύο μη επεμβατικές τεχνικές: την αναρρόφηση, για αποτελεσματική στόχευση του λιπώδους ιστού στην υπό θεραπεία περιοχή, και την ελεγχόμενη ψύξη.

Οι κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι έχουμε εντυπωσιακή μείωση 25-40% του λιπώδους ιστού, μέσα σε μόνο 2-4 συνεδρίες που διαρκούν 30′-50′. Δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και ο ασθενής επιστρέφει άνετα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Είναι ιδανική για το επίμονο τοπικό λίπος που έχει συσσωρευτεί στο σώμα και αντιστέκεται στη συστηματική άσκηση και στην ισορροπημένη διατροφή.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε 20 ημέρες ανά περιοχή. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και μεγιστοποιούνται σε 60-90 ημέρες. Η μέθοδος LIPOFRΕEZE ενδείκνυται για όλες τις περιοχές του σώματος όπου απαιτείται τοπική λιποκαταστροφή, και, εκτός από μια παροδική αίσθηση μουδιάσματος και μια τοπική ερυθρότητα που υποχωρούν γρήγορα, δεν έχει παρενέργειες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.