Αντιμετώπιση Μελάσματος / Δυσχρωμιών / Πανάδων / Ευρυαγγείας

Αντιμετώπιση Μελάσματος / Δυσχρωμιών / Πανάδων / Ευρυαγγείας

Το μέλασμα είναι οι καφέ κηλίδες ή πλάκες που εμφανίζονται κυρίως στο δέρμα του προσώπου και οφείλονται σε αύξηση της σύνθεσης μελανίνης, με αποτέλεσμα να εναποτίθεται περισσότερη μελανίνη στην επιδερμίδα ή πιο βαθιά, στο χόριο.

Το μεταβολικό σύνδρομο, η πολύωρη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η εγκυμοσύνη, οι ορμονικές θεραπείες με οιστρογόνα ή προγεστερόνη, η λήψη φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά και η χρήση φωτο-ευαισθητοποιητικών φαρμάκων και ακατάλληλων καλλυντικών έχουν ταυτοποιηθεί ως αιτίες εκδήλωσης του μελάσματος.

Εμφανίζεται κυρίως στο μέτωπο, τα μάγουλα, το άνω χείλος, το πηγούνι και το ντεκολτέ, ενώ παρουσιάζεται πιο συχνά σε άτομα με σκούρο χρώμα δέρματος. Σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με το φύλο, αφού το 90% των ατόμων που το εμφανίζουν είναι γυναίκες.

Το μέλασμα έχει χαρακτηριστεί ως ανθεκτικό στις θεραπείες, ωστόσο η εμπειρία μας στο Derma Care Center και η ολιστική αντιμετώπιση έχει δείξει ότι μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική θεραπεία και πρόληψη της επανεκδήλωσης του μελάσματος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές παρατηρήσεις, το μελανοκύτταρο με την πάροδο του χρόνου και με την επίδραση εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων, οξειδώνεται, αδυνατεί να ανταποκριθεί στο επιβλαβές οξειδωτικό περιβάλλον και φλεγμαίνει. Αρχίζει τότε να παράγει ακανόνιστα μελανίνη, οδηγώντας στην εμφάνιση μελαγχρωματικών βλαβών (πανάδων).

Το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση του μελάσματος είναι η πρόληψη της εμφάνισης νέων βλαβών και η αποφυγή επιδείνωσης των παλαιών, με κύριο στόχο τη μείωση της δραστηριότητας του ενζύμου τυροσινάση που βρίσκεται στα μελανοκύτταρα και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή της μελανίνης.

Οι πρωτοποριακές αντιοξειδωτικές, μη ερεθιστικές και αντιφλεγμονώδεις θεραπείες που εφαρμόζουμε στο Derma Care Center, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD) αλλά και τις δυνατότητες της Fractional Φωτοδυναμικής Θεραπείας (LED) και της τεχνολογίας “Plasma Light”, στοχεύουν στο να ανακτήσουν τα μελανοκύτταρα την υγεία τους, με αποτέλεσμα το μέλασμα να υποχωρεί και να εξαφανίζεται.

Η θεραπεία του μελάσματος περιλαμβάνει επίσης τοπικά σκευάσματα, συνήθως ορούς ή κρέμες, πλούσια σε λευκαντικούς παράγοντες (Arbutin, Bearberry, Glutathione), αντιοξειδωτικά και προβιοτικά (ενεργός βιταμίνη C, βιταμίνη Α), τα οποία με βάση τεκμηριωμένες κλινικές μελέτες έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επαναφορά της υγείας των μελανοκυττάρων και στην αντιμετώπιση του μελάσματος.

Με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων, όπως η Plasma Light Method, μπορούμε επίσης να αντιμετωπίσουμε ευρυαγγείες αλλά και δυσχρωμίες του δέρματος, όπως οι γεροντικές κηλίδες, επιλέγοντας την πιο κατάλληλη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος και τις περιστάσεις κάθε ασθενή.  Για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών και γενικότερα της ερυθρότητας του δέρματος που οφείλεται στη φωτογήρανση χρησιμοποιούμε συγκεκριμένο πρωτόκολλο θεραπείας για την απενεργοποίηση του Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF) που ενεργοποιείται “κατά λάθος” από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας και δημιουργεί αυτήν την ανεπιθύμητη ερυρθρότητα και νεοαγγειογένεση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.