Θεραπεία Ραβδώσεων

Θεραπεία Ραβδώσεων

Όλες οι επιτυχημένες και σύγχρονες θεραπείες των ραβδώσεων έχουν στόχο να διεγείρουν τους ινοβλαστες του δέρματος από το δικτυωτό χόριο (συνδετικός ιστός που υποστηρίζει την επιδερµίδα και τη συνδέει με το υποδόριο λίπος). Οι ραγάδες οφειλονται στη ρήξη του συνδετικού ιστού του δέρματος. Τα αίτια της δημιουργίας τους είναι είτε ενδογενή είτε εξωγενή. Οι ραβδωσεις εμφανίζονται στο σώμα σε μικρή ηλικία και κυρίως οφείλονται σε απότομες αυξοµειώσεις βαρους, κακή διατροφή, κληρονομικότητα, ποιότητα δέρματος. Αυτό, λοιπόν, συντελεί στην έλλειψη καλής ποιότητας των δομών του δέρματος.

Με τις Fractional τεχνικές, διεγείρουμε τους δομικούς κυτταρικούς μηχανισμούς του δέρματος, αυξάνουμε τη μικροκυκλοφορία του αίματος στην περιοχή που έχει εντοπιστεί η βλάβη και κατευθύνουμε την κυτταρική μετανάστευση. Με αυτό τον τρόπο, μεταφέρουµε υγιή κύτταρα και μελανοκύτταρα στο σημείο που υπάρχει η ρήξη του συνδετικού ιστού. Ταυτόχρονα, προκαλείται νεοκολλαγογέννεση (παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου), παραγωγή ελαστίνης, γεγονός που προάγει την επιδερμική σύσφιξη. Παραλληλα ενισχύουμε ενδογενώς την παραγωγή ελαστίνης.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και απόλυτα στις κόκκινες ραβδώσεις, ενώ στις λευκές χρειάζονται επανειλημμένες θεραπείες, με αποτελέσματα που κυµαίνονται από 70 έως και 100% ανάλογα το γονότυπο και τον τρόπο ζωης. Γι΄ αυτό λοιπόν είναι απαραίτητες η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία.

Γιατί οι κόκκινες θεραπεύονται γρηγορα? O λόγος είναι γιατί η περιοχή των ραγάδων αιματώνεται ακόμα, με αποτέλεσμα με τις Fractional τεχνικές να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη μετανάστευση των υγιών κυττάρων στα σημεία βλαβης για την αναγέννηση του δέρματος. Επομένως, δημιουργούμε νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης για ένα πιο νέο και σφριγηλό δέρμα.

Οι θεραπευτικές επιλογές περιλαμβάνουν:

 

Η κάθε μέθοδος έχει το δικό της μηχανισμό διέγερσης και επιδιόρθωσης του δέρματος .  Οι θεραπείες εξατομικεύονται ανάλογα με το ιστορικό του ατόμου και την κλινική εικόνα των ραγάδων και για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα πολύ συχνά η καλύτερη θεραπευτική επιλογή είναι ο συνδυασμός κάποιων από τις παραπάνω μεθόδους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πλήρη επιτυχία των παραπάνω μεθόδων  η εξατομικευμενη διατροφή κατά τη διάρκεια των θεραπείων και η αποφυγή τροφων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Προτεινόμενα Προϊόντα

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.